Winter Challenge Top 4 report, Drago Godnjov vs. Rok Vujanović

Pred mano sedita Drago Godnjov in Rok Vujanović. Medtem ko Drago ne potrebuje predstavitve, saj je ponosni lastnik cardtraders.eu spletne trgovine lahko o Roku rečemo vsaj eno stvar, lik je mojster Madolchejev. Prinesel jih je v TOP4 velikega tekmovanja in s tem samo še dodatno potrdil , da je kupček močan in, ga lahko pričakujemo na top mizah tudi v prihodnje. Sploh z izdajo nove karte, ki prihaja nekje maja. Za oba igralca lahko rečemo, da sta si top vsak po svoje zaslužila, oba pa pravita, da že nekaj časa nista topala večjih turnirjev.

 

TOP 4 match

Drago Godnov, cardtraders (Bujin) vs. Rok Vujanović (Madolche)

Drago in Rok sta v swissu že igrala, zmagal je Drago in gre v ta match še posebej samozavestno, kajti tudi prejšnji dan na testanju v Udinah je z avtoriteto premagal te sladkarije.

 

 

Game 1

Začne match, kocka pokaže 6 proti 1.

Summon Yamato, 2 setani, konča. Poišče Mikazuchija in odvrže Turtla. Zelo lep opening.

Rok vleče na 6 kart v roki, gleda, seta 4 in konča.

Drago dobi Cranea, Rok aktivira mainan Mind Crush, kliče Mikazuchija. Drago pokaže še Centipeda in 2 Cranea. Konča potezo brez playa, v grob odvrže Centipeda, doda Mikazuchija.

Rok aktivira Dark Hole. Drago prikliče Mikazuchija, ko se uniči Yamato. Rok chaina Maxx »C« in dobi eno novo karto. Seta še 2, ima 5 pokritih. Konča.

Drago dobi na topdecku Regalio. Zelo lep topdeck z že pripravljenim Centipedom. Koristi Centipeda, uniči eno od novih dveh setanih kart, MST, Rok ga seveda chaina, targeta Fiendish Chain. Drago napade v Mirror Force. Seta Regalio in konča.

Rok vleče karto in konča potezo.

Drago aktivira MST na najnovejšo karto. Aktivira Regalio in si vrne Yamata v roko. Yamato na polje, napade neposredno. V End Phaseu odvrže Želvo.

Rok seta še eno karto in konča. Očitno ne dobi pošasti ali pa ne dobi pravih pošasti. 6200:8000, rok ima 3 setane karte in2 v roki.

Drago aktivira novi MST na zadnjo setano karto. Compuls. Rok ga Chaina, Yamato ostane na polju, Drago koristi Turtla. Napade neposredno 4400:8000.

Rok še vedno brez pošasti, spet set, pass.

Drago napade, roku ostane 2600. V Main Phase 2 seta še eno karto in koristi Yamatov effect, doda Mikazuchija in odvrže Cranea, en mu bo očitno dovolj.

Rok vleče karto, ponovno seta S/T, seta pošast iz obupa in konča.

Drago aktivira Tenki, sreča MST. Nič hudega, vse potrebno že ima v igri. Yamato napade Maxxa, Drago konča potezo.

Rok topdecka Magilaine, flipa dva pokrita Madolche Ticketa in čarovnico prikliče. Solemn Warning. Ticket mu poišče Hootcakea.

Drago prikliče Mikazuchia, napade, Book of Moon. Seveda se reši z Želvo in zaključi igro.

Roku ta igra ni bila naklonjena, ni in ni dobil pošasti, edini dve pa sta bili 2 Maxx »C«ja, ki pa sta popolnoma neuporabna proti Bujinom. Del uspeha tega kupčka je tudi to, da vse hand trape, ki ih igralec dobi v game 1 v roko drži mrtve in igra s handicapom ene do dveh kart.

Igralca sajdata, Drago malo zagodrnja, ker ni prepričan kaj vse naj sajda proti Sladkišem.

Game 2

Rok začne s Ticketom, dvema setanima kartama in setano pošastjo.

Drago aktivira Duality, ki razkrije Rivalry, Yamata in Fiendish Chain. Drago se odloči za Yamata, okoli katerega se vrtijo vse Bujin igre.

Rok zelo sumljivo vpraša ali Drago po resoluciji Dualityja passa priority. To sem danes že slišal pri njem, takrat je sledil Mind Crush. Tokrat ga nima, samo malo blefira, ustvarja pritisk in komiko.

Drago prikliče Yamata, Solemn Warning mu prepreči uspešen priklic. Seta še 3 karte in konča.

Rok prikliče Mewfeuilla, neko mačko z neizgovorljivim imenom. Aktivira effect, Drago chaina Rivalry. Muca napade za 500.

Drago aktivira Regalio, Rok ima D.D.Crow.

Drago vleče, ima Centipeda, Maxxa in Mikazuchija v roki. Prikliče Centipeda. Napade čez Mačko, Ticket najde Hootcakea. 4800:7500

Vujanović aktivira Cheateau, prikliče Hoota. Aktivira effect in banisha Crowa. Drago aktivira Maxx »C«. Pod Rivalryjem je to morda edina priložnost. Hoot prikliče Cruffssanta. Če je bila na polju mačka, naj pride še pes. Cruffssant vrne v roko Cheateau, si poviša napad na1800 in level na 4. Tega seveda nihče razen Madolche igralcev ne ve in to (kot se izkaže) Draga stane igre. Rok flip summona Madolche Baaple. Ovco. Centiped in ovca zaradi učinka gresta v defense position. Hootcake in pes napadeta. 4800:5200

Drago spravi na polje Yamata, Centiped effect. Mind Crush, kliče Bujingi Crane. Drago Cranea nima, Rok je prisiljen iz roke odvreči Magileine. Regalia v igro vrne Centipeda, ki tokrat zadane Dust Tornado. Tornado uniči Rivalry. Drago z Yamatom napade ovco. -500, Cheateu increasa tudi defense. Tudi tega seveda nihče razen Madolche igralcev ne ve, saj vse podobne karte increasajo samo napad.

Yamatov End phase effect odvrže Turtla.

Rok koristi Hootcakeov effect, banisha Magileine, prikliče Messengelata. Drago na Gelatov effect vrže Veilerja. Pes in Gelato prikličeta Puddingcess. Če bi kdorkoli od zbranih razen Roka vedel, da je pes level 4, bi se ta Veiler odigral zelo drugače. Drago scoopa, game 3.

 

 

Game 3

Drago dolgo sajda.

Začne s Tenki, 2x Duality, Rivalry, Yamato in Mikazuchi.

Aktivira Tenki, poišče Yamata. Redči deck in si dela rezervni načrt. Mikazuchi in Yamato sta tako ali tako edina Beast Warriorja v kupčku in oba sta že v igri. Duality pokaže MST, Maxxa in Veilerja. Vzame Veilerja. Seta dve, prikliče Yamata in konča, z effectom odvrže Želvo.

Rok začne s Smashing Groundom. Ta seveda ne targeta, Yamato je uničen. Rok je na turnir prišel pripravljen tudi na ta matchup. Drago z učinkom prikliče Mikazuchija. Ticket, takoj za tem Magileine. Effect izniči Effect Veiler. Rok seta eno samo karto in konča.

Drago vleče BTH. Aktivira drugi Duality za Quillina, MST in Fiendish chain. MSTja edino setano karto. Rok jo chaina, Mind Crush. Kliče 7 Colored Fish. Očitno pripravlja Hootcake play, želi pošast v pokopališču. Discarda Messengelata. Drago prikliče novega Yamata, napade čez Magileine in neposredno. 5500:8000

Ticked Roku poišče Mačko. Drago seta še Bottomess in koristi Yamatov effect, ki odvrže Quillina in Mikazuchijev effect po Regalio.

Rok prikliče Mačko, ta gre po Hoota. Drago preveri napad, na Hootov priklice odgovori z BTHjem. Rok aktivira Cheateu in v kupček zameša Messengelata, v roko s Ticketom vzame novega Hootcakea. Rok konča.

Quillin uniči Cheateu, Drago malo razmisli. Yamato napade čez Mačko za 1400 škode, Roku ostane 4100. Mikazuchi neposredno. Roku ostane 2100. Ticket gre po še eno Mačko. Drago seta Regalio. Yamato odvrže Turtla, Mikazuchi išče Bujincarnation.

Rok prikliče Mewfeuilla, Drago ima Effect Veilerja, Rok prizna poraz, iztegne roko.

 

Čestitke obema, pred slovenskim zastopnikom je še en match za prvo mesto, Roka čaka boj za tretje. Nauk tega matcha. Bujini niso švoh. Madolcheji zmagajo samo ko ne veš njihovih effectov (hecam malo slovenske slaščičarje).

 

Yuuugioh!

 

Matej, cardtraders.eu