Povabljenih je prvih 8 igralcev z največ zbranimi točkami v času od prejšnjega Mastersa (februar) do konca poletja (jesen). Takrat se bo tudi odigral letošnji ekipni Masters, datum bo objavljen pravočasno.

Poraja se nekaj vprašanj, jasno. Kaj je 3v3 ekipno tekmovanje? Kdaj izveš ali si dovolj dober? Kdo sodeluje? Kako zbiraš točke? Kako še lahko sodeluješ?

Na vse bom dal odgovore.

V tem času, dobrega pol leta kvalifikacij, se organizira in odigra ogromno število turnirjev. Štejejo skoraj vsi turnirji, pomembno je, da se jih udeležiš in dosegaš dobre rezultate, kajti na Masters so povabljeni samo dobri igralci. Lahko si med njimi, ne štejejo samo zmage, šteje veliko število uspešnih rezultatov.

Top 8 SLO 3v3 Masters 2013 bo ekipno tekmovanje. Ekipe so sestavljene iz treh tekmovalcev. Eden od igralcev bo tekmovalec izmed najboljših 8 po točkah. Torej, zbiraš točke, se kvalificiraš, si v ekipi. S tabo v ekipi pa sta še dva igralca, ki ju sam izbereš. To sta lahko prijatelja, sorodnika, soseda, ni pomembno kdo. Edino pravilo pri tem je, da nista med povabljenimi osmimi. Kdo je med povabljenimi osmimi bo javljeno dovolj vnaprej, da boš imel čas za sestavljanje ekipe. Navsezadnje lahko pripelješ kogar koli, zato sestavljanje ekipe ne bi smel biti problem, v Sloveniji imamo veliko število igralcev.

Kako poteka ekipno tekmovanje v Yugiohu (in drugih igrah, ki podpirajo 3v3 tekmovanje)? Igralcem iz ekipe se naključno razdeli A, B in C oznake. V našem tekmovanju bo igralec A praviloma igralec, ki je prejel povabilo na Masters (torej igralec, ki je bil med najboljših 8 po točkah). Druga dva igralca svoji črki/oznaki izžrebata na dan dogodka.

Ekipa si izbere ime in tekmuje s tem imenom. Računalnik izbere pare. Pare ekip. Po dve ekipi se pomerita. V ekipi igralec A vedno igra z igralec A iz nasprotne ekipe. B z B in C z C igralcem. Ekipa, ki zmaga vsaj dva matcha (dva igralca premagata nasprotna dva igralca) je zmagala rundo. Kot da bi igrali klasičen Match (kot jih igrate vsak dan). Razlika je le, da namesto zmagane igre, tukaj šteje zmagan match. Če je to nerazumljivo, napišite spodaj komentar, bom poskusil še bolj poenostavit. Samo še opomba, igrali bomo s časovnim limitom 40 minut, obstaja tudi Draw, torej neodločen izid.

Tekmovanje bo zabavno, zanimivo in pa spet objavljeno na spletu na naši facebook strani /cardtraders.eu. Vsekakor se splača sodelovati. Tudi, če ne nabereš dovolj velikega števila točk za sodelovanje, vseeno zmaguj zdaj pol leta in si zasluži spoštovanje tistih, ki bodo povabljeni, da te sprejmejo v svojo trojico, v svojo ekipo.

Kako pa do točk?

Točke se ti nabirajo avtomatsko, štejem jih jaz in objavljam tukaj. Po vsakem večjem turnirju preveri tukaj, če smo ti dodali dovolj točk. Točkovanje pa poteka takole:

Povabilo si avtomatsko zasluži zmagovalec prejšnjega Mastersa.

1 točka se dobi za vsako TOP8 uvrstitev na Regionalsih kjerkoli po Evropi.

1 točka se dobi za TOP8 uvrstitev na Državnem Prvenstvu junija.

1 točka se dobi za vsako TOP8 uvrstitev na OPEN turnirjih.

1 točka se dobi za vsako zmago in neodločen izid na YCS turnirjih po svetu.

1 točka se dobi za vsako zmago in neodločen izid na Evropskem Prvenstvu julija.

 

Nekaj pojasnil in obrazložitev. Do sedaj smo na Mastersih točkovali zelo pošteno ampak je bilo kar dosti dela s tem, nihče ni javljal rezultatov, točk je bilo veliko več, saj je šlo res za samo najboljših 8. Tokrat pa dobiš možnost za sodelovanje tudi, če nisi med prvih 8 zato je točkovanje temu prilagojeno.

Top 8 ti prisluži 1 točko, deveto mesto pa nobene, kljub temu, da si imel enak rezultat. Tako je. Ampak s tem si krajši samo za ENO točko. Torej skoraj nič. Če si dovolj dober, da si bil deveti, pridi na naslednji Regionals ali OPEN in bodi med prvih osem ali celo zmagaj. Turnirjev skozi sezono je OGROMNO. Torej je tudi možnosti za izboljšanje rezultata in pridobivanje točk OGROMNO. Rezultate turnirjev bom pridobil sam in objavil nove točke tukaj spodaj.

Trenutno stanje na lestvici.

1.    Marko Bela 5

2.    Vitjan Glavičič 10

3.    Bruno Zorko 8

4.    Urh Kovačič 6

5.    David Vidic 4

6.    Matej Jakob 4

7.    Matej Lavrinšek 4

8.    Miha Flisek 3

9.    Drago Godnjov 1

10. Grega Fajon 1

Zadnji update: YCS Bochum.