Jutro!

V Torinu je bila še sobota zvečer, okoli osme-devete ure nekje (1. del reporta). Tam nadaljujem.  

 

Vse, ki niso več igrali smo poslali po hrano, ostali smo se še borili.

Siti in napojeni smo imeli do konca še nekaj rund. Vsi, ki so do sedaj še imeli možnosti za top, jim je žal do sedaj spodletelo. So se pa precej dobro držali. Če igralec prvi dan zaključi z rezultatom x-2 mora naslednji dan zmagati vse tri preostale igre swissa. To pa je težko, saj igra z najboljšimi igralci prejšnjega dneva.

 

Prišla je zadnja runda. Odločilna. Imel sem en poraz, v dveh dnevih igre si lahko privoščim dva. Dva poraza in en neodločen izid je že preveč. Trije porazi pa itak. Sem si rekel, da eno igro še stisnem, se naspim in jutri v top. Med vsako zmago, med vsako rundo, sem imel ritual, ko sem hodil okoli, gledal igre naših igralcev, javljal rezultate v Slovenijo in lulal. Pač…na teh velikih turnirjih je pomembno, da piješ zadostne količine vode. To odpravi zaspanost in glavobole in pomaga telesu pri regeneraciji zaradi nepravilne prehrane. Manjkale so mi banane, naslednjič bom bolje poskrbel še za to. Hvala Dragotu, ki me je napojil iz svoje plastenke vsakič ko sem zahteval. Ko nisem lulal, se hodil ven na zrak. Malo podebatirat igre, se sprostit in nadihat. Tudi ohladit.

Zadnjo rundo sem kot vedno igral z najbolj podlo strategijo. Navadno so to Dark Worldi, tokrat so bili Infernityji. Z Infernityji nimam težav, deck je precej očiten pri delovanju, countra ga en kup kart, vse je odvisno od sreče. Sreča me ni izdala. Če se spomnim prav, je kocko zmagal on. A je le aktiviral Allure, Foolish(se mi zdi), setal 4 in normal summonal Archfienda.

Moj hand je bil precej poln pošasti, toda s takšnimi situacijami sem že opravil. Geargiarsenal ima continuous effect, da dobi 200 napada za vsako Geargia pošast na polju. Priklical sem ga. Ker na priklic ni odgovoril, sem priklical še Geargiacceleratorja v obrambo. Spet ni odgovoril. Zdaj sem ga imel! Napad čez Archfienda. Nima Infernity pošasti v napadu za Barrier. Nekaj potez je trajalo, da sem mu izpil življenjske točke, toda igre je bilo konec zelo hitro. Skoraj nič nisem koristil Extra decka, dovolj je bilo samo, da sem priklical pošast in z njo napadel.

Drugo igro je zmagal on, saj je ponovno začel in to s kombotom, ki ga je sicer ustavil Maxx »C«, a ne za dolgo. Takoj naslednjo potezo je lahko nadaljeval, kot, da se nič ni zgodilo. Nekje vmes je random MSTjal 4 setane karte in zadel Imperial Iron Wall, ki mu ugasne infenrity Break in Stygian Street Patrol. Razjezil me je, moral sem zmagat!

Game tri sem končno jaz lahko začel prvi. Kar pomeni, da sem setupal. Kar preprosto pomeni, da sem lahko položil odgovore na polje preden je on vzpostavil field poln Barrierjev in Breakov. Seveda je delovalo, kmalu za tem je priznal premoč. Nekaj mu je še uspelo searchat in delat, toda moj zelo pametno zadržan MST in pravočasno odigran Book of Moon sta bila dovolj. Na koncu je bil še lep kombo s Soul of Silvermountainom, tak, za šolske vadnice ampak se ne spomnim detajlov.

 Zelo verjetno sem izpustil kak ključni podatek. Ne spomnim se! Igro so spremljali Luka, Jernej in Dejan. Verjetno se spomnijo bolje od mene.

 

Zvečer

ZELO vesel ob uspešno zaključenem dnevu! Po vrnitvi v hotel še nisem takoj zaspal, v sosednji sobi so testali in se pripravljali na side evente, ki so na teh ogromnih turnirjih zelo pomembni in zelo bogato nagrajeni. Bolj kot karkoli pa so težki. Večina jih uporablja swiss ampak že en poraz pomeni, da igralec več nima možnosti za glavno nagrado. Tolažilne nagrade pa se z glavno sploh ne morejo primerjat.

Ponoči so me tlačile more, da me Windupi pijejo. Ko sanjaš se ne zavedaš vsega živo. Vse pa živo čutiš. In medtem ko se ne spomnim fieldov, se zelo dobro spomnim občutka nemoči, obupa, ki te prevzame ko te nekdo napada in se ne moreš branit niti vzpostavit fielda.

Zjutraj se temu smejimo, se spravim, grem proti dvorani, se ustavim na čajčku, nestrpno čakam runde. Po swissu sem bil na 31. mestu. Niti ni slabo. Hodim okoli, čakam naše fante, komaj čakam začetek.

Končno.

 

Deck še ni bil segret, ker ga poganjajo dizelski motorji, ki po hladnem vžigu potrebujejo dalj časa, da pridejo na delovno temperaturo. Večkrat se tako pošalim.

 

Prvo rundo Dragon Ruler. Game 1 ga imam, vendar je v enem trenutku obrnil Return from the DD, kar je bilo dovolj, da me pokonča. Game 2 pa Debris in te fore. Dragon Rulerji so random deck z velikimi beaterji. Dobri so samo zato, ker jih uporablja zelo veliko ljudi, ker lahko uporabljajo Sixth Sense, Return in 1 card BRDja – Debris Dragona. 2:0 me premaga. Nisem še izpadel iz turnirja, zdaj sem šele res dobro jezen. Vsi zmagovalci na silo tiščijo roko poražencu pod nos, da mu čestitajo za poraz. Mater, dejte me pustit na miru. Zmagal si z Returnom, ne vem zakaj zahtevaš od mene, da ti za to sežem v roko in čestitam. Bil sem nezadovoljen, to je opazil tudi Pedigo, ki je sedel zraven. Ostal sem vljuden. In še bolj trdno odločen!

 

Polagam vam na srce (omenil sem že v prispevku o bontonu), dovolite poražencu, da prvi iztegne roko in prizna poraz. Posebej še, če je bila igra zmagana z eno karto kot pri dragonih.

 

Feature Match, 10. runda

P.J. Tierney, ki je pri Konamiju odgovoren za sodnike pred tem pa je vodil reportaže, in jaz sva prejšnji dan sklenila dogovor, da če bom na bubblu, naj ga poiščem. Zdaj sem bil na bubblu in kljub temu, da so imeli v načrtu za Feature Match to rundo Bujine, sem na svoji mizi našel napis, naj se oglasim pri feature match area. Nasprotnik je bil Italijan, dragon ruler.

 

Potek matcha preberite tukaj

 

Na koncu se omenja nasprotnikov missplay s Skill Drainom in Snipe Hunterjem. Če mi ne bi ugasnil MK-II effecta, bi imel na polju dosti več pošasti, kot mi jih on lahko ubije s Snipe Hunterjem in bi bila igra najverjetneje vseeno moja. Nasprotnik naj se žre, da je izpadel iz turnirja zaradi missplaya, jaz pa pravim, da lahko pride kadar koli želi na rematch.

Baje sem rekel:

“For me, this concludes the tournament”, Barbieri said. “For me, it’s just beginning!”, Jakob replied, confidently.

Zna bit, bil sem zelo prepričan v svoj uspeh. Čisto pravilno. »Mindset«. Tema o kateri so pisali na ARGju in v mnogih člankih za MTG in Poker. Verjeti moraš v svojo zmago. Če si se dobro pripravil in veš, da si naredil vse kar lahko, te od zmage loči samo še malo sreče in pa pravi pristop. Videti se moraš kot zmagovalca. Sem se. Ne kot zmagovalca te igre. Kot zmagovalca celega turnirja!

Po zmagi v top 32 sem že dobival ponudbe za Giant Hand nagradno karto, ki jo prejme top 3

.

Samo še ena zmaga! Ena zmaga in moj prvi YCS top, Slovenski osmi top in to z Geargijami!

Nekje v day 2 sem se srečal s Samuelom Pedigom, malo podebatiral izbire v kupčku, bil pa je zelo skrivnosten. Uspešno, saj do konca nisem vedel, da igra tako zelo drugačno strategijo.

 

Naslednji nasprotnik je bil francoz, ki je pripotoval z ekipo, dobro pripravljen, v ekipni majici in najverjetneje s Dragoni. Seveda z Dragoni. V prvi igri sem v End phaseu resolval Geargiagear. Naslednjo potezo mi v Standby phase vrže Maxxa. Potisnem za damage in vrnem potezo. Z meseci igre proti dragonom sem se naučil ocenit kdaj so slabi in kdaj se samo zadržujejo. Ne naredi nič, spet poda. Standby phase, ponovno Maxx! Spet naredim damage in končam. Tu nekje je aktiviral še Sixth Sense ali pa vlekel Redoxa. Dobil je Redoxa, ki mu je z Maxxi močno koristil! U defense. Naslednjo potezo spet, standby phase, MAXX »C«! Tokrat sem mu dal en draw, naredil Scrap Dragona in popolnoma preobrnil potek igre. Ni zdržal več kot en turn po tem.

Premagal sem ga z 2:0, če se prav spomnim, bil sem »on fire«! Komaj sem čakal naslednjega nasprotnika!

Nekje v tem vikendu (mislim, da ravno nasprotnik v zadni rundi) mi je eden od nasprotnikov aktiviral Malevolent Catastrophe na Iron Wall, Gozen Match in še setan Call of the Haunted. Baraba. Zmagal sem vseeno ampak je bilo res nepričakovano.

 

YCS Turin, TOP 32

Naše igralce obvestim o zmagi, oni igrajo Public evente, Kaiba in Yugi Starter deck Reloaded turnir, kjer je bila ob prijavi že brezplačna podlaga za igranje, za prvo mesto pa Dark Magician Girl velikanska karta.

Obesijo Standinge po končanem swissu. 23. mesto! Notri sem. Vedel sem, da bom v topu, hotel pa sem, da je uradno! Napisano in obešeno!

To, da je sedaj top in, da lahko izpadem ne spremeni ničesar. Izpadel bi lahko tudi prej v swissu. Vse igre je treba zmagat. In sem.

 

Top 32 match je bil v posebej označenem prostoru, za mizo je bilo dovolj prostora za nemoten potek igre (to mi je manjkalo v swissu, zelo sem se tiščal vedno). Moj nasprotnik je bil na lanskem evropskem v topu, toliko sem izvedel, ni pa še topal YCSa. V Game 1 je v celi igri videl le Tidala in kup trapov, spellov in maxxov. Maxx »C«ji imajo radi dragon igralce. Prisežem. Mene nimajo! Edini dober Maxx je bil proti Dragonu u Day 1 ko je imel loop 1st turn, ampak je imel pripravljenega še drugega Debrisa in zmagal vseeno. V Game 2 v top 32 je nasprotnik dobil malo boljše karte. Vseeno pa to ni bilo dovolj za zmago. Dobil sem ga relativno hitro in že iskal kupca za Lady of the Lake podlago.

 

Tu bi se rad zahvalil fantom, ki so spremljali moje matche ob robu prizorišča ali za mojim hrbtom, ko so smeli. Res vam hvala vsem, ogromno pomeni ta podpora. Da se na koncu ne boriš samo zase in za rezultat ampak za ponos vseh. Prisežem, igralci doma v Sloveniji ste bili nekateri bolj veseli mojega rezultata od mene, ko sem izpadel v top 16. SMSi in facebook notificationi so vibrirali celo nedeljo od jutra do večera.

 

YCS Turin TOP 16

Top 16 match je bil proti Dragunity Ruler igralcu. Pravi, da še ni topal, prav, tudi jaz ne. Pred matchem si pokaževa kaj igrava. Zame je že vedel, da Geargije, ker je to bolj anomalija kot pravilo v topu. Pokaže Duxa. Si mislim super, po zadnjih igrah, ki sem jih odigral z Vitjanom, bom s tem nasprotnikom opravil zlahka.

Game 1 izgubim, dobro me je držal s Synchroti, takoj na začetku Stardust Dragon, kasneje Scrap Dragon. Njegov kupček je deloval kot bi moral. Jaz sem v nekem trenutku sestavil combo, šel skozi Compuls in še mi ni zmanjkalo.

Do Bottomlessa, ki ga je imel za Scrap Dragona. Seven Toolse sem porabil že zelo zgodaj v igri, ko sem imel Compuls za njegovega Scrapa, on pa Trap Stun. Če bi odprl z enim trapom manj ali, če ne bi imel tistega Trap stuna, bi bila zmaga zlahka moja. Žal ni bilo popolnoma tako.

Game 2 pogledam hand. Groza. Obup. Res slab hand za začet proti Dragunityju. Vseeno pa sem pokazal kaj znam, kljub neštetim preprekam in Skill Drainu sem zmagal game 2.

Priznam, da sem od zadnjih iger z Vitjanom precej spremenil Side deck. Ne igram več D.D.Crowov, Iron Walli, ki so zdaj tam, pa so popolnoma neuporabni in jih nisem sajdal.

Game 3 spet začne on in kot je značilno za Dragunityje takoj z Dux playem. Stardust, Ravine, 3 backrowa. Prikliče Blasterja! Me stisne pri srcu. To lahko pomeni samo eno od dveh stvari. Da polni banishment za Return From the DD ali Skill Drain.

Moj hand je bil Seven Tools, Twister in 3 monstri. Upal sem, da ima Return! Vlečem karto, še en monster. Držal sem Arsenal, Accelerator, Geargiano in MK-II. To mi da dostop do enega Rank 4 monstra, ki niti ni nujno, da bo preživel priklic. Upam na najboljše. Summonam MK-II. Skill Drain. Ubij me!

Sestavil bi naslednjo potezo Pearla in napadel čez Stardusta, ter s Twisterjem uničil Skill Drain. Toda Pearla nisem igral. On je imel Ravine in cel setup z backrowom. Jaz sem imel slab opening hand in naslednjo karto na topu še enega Arsenala. Tu sem priznal premoč.

 

Kljub temu, da je top 16 lep dosežek, sem si želel dlje in sem bil seveda razočaran. Ker ne igramo prvi dan, smo se vsi zavedali, da najhujša depresija zaradi tega poraza še pride. Zdaj se bom zamotil z menjanjem, prodajo in druženjem. Končno šel jest. Zvečer pa se bom sekiral, heh.

Pred tem sem si sposodil podlago od nekega drugega igralca, ki mu je uspelo med najboljših 32. Svojo sem prehitro spravil v promet. Najmanj kar mi lahko ostane od tega turnirja je slika. Pa še lepo sem se nasmejal kljub izčrpanosti.

 

Dvanajsta stran reporta (s presledki). S slikami jih je kakšnih 14 strani. Se opravičujem!

 

Zaključna misel

Za zaključek lahko povem še samo, da sem vesel, da je zmagal Pedigo, če že meni ni uspelo. Me pa moti, da je moj top z Geargijami zasenčen, saj se vsi zanimajo samo za zmagovalni build in pozabijo, da sva bila v topu 2 uporabnika dizelskega decka. Očitno bom moral še enkrat v top, oz. do samega vrha, da si me ljudje dobro zapomnijo! Preveč »attention whoreal« se nisem, zato nisem dajal nobenih intervjujev ali delal deck profilov. Enega bom moral za naš blog in pa zato, da bo na youtubeu prava verzija mojega decka!

Med menjanjem in pogovori so se precej zanimajo za moje Secret Rare Gigante v binderju in za moj build. Nekaj ljudi je fotografiralo moj deck, toda bolj za svoje lastne podvige in ne za objavo na spletu. Glede na to, da Konami dela na tem, da bi se čim manj kopiralo deckliste, bo zelo pomembno, da se stvari na spletu pojavijo iz drugih virov. Bomo mogoče res pri cardtraders.eu nabavili en boljši fotoaparat in se lotili stvari tudi iz te strani.

 

Ko je Pedigo zmagal je folk čisto ponorel, vsi so se veselili, samo, da je zmagal kdorkoli drug in ne Dragon Ruler. Medijska zasenčenost me niti ne moti toliko kot verjetno moti drugega finalista, ki ga nihče ne pozna po imenu in nikogar ne zanima kakšen kupček je igral.

 

Hvala lepa portalu cardtraders.eu, ki skrbi, da sem ves čas aktiven, kar je najbolj pomembno!

 

Lep in uspešen december vam želim!

Matej Jakob, cardtraders.eu

 

P.S.:

 

Lajkajte in komentirajte nas na facebooku madona!